Institutul de Cercetări Europene

Facultatea de Studii Europene
Universitatea Babeș-Bolyai

Mobirise

Evenimente

Mobirise

Politica europeană și globală în 2022: teme prioritare, alegeri și tendințe


Centrul pentru Studiul Relațiilor Externe ale UE și Ordinii Globale (EUXGLOB) și Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) organizează în data de 10 februarie 2022, de la ora 10:00, dezbaterea online POLITICA EUROPEANĂ ȘI GLOBALĂ ÎN 2022: TEME PRIORITARE, ALEGERI ȘI TENDINȚE.
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook EUXGLOB: https://www.facebook.com/EUXGLOB
Studenții Facultății de Studii Europene sunt invitați să participe activ în cadrul dezbaterii accesând:
https://zoom.us/j/93728267306?pwd=M0x0YlUveXhPdkVzUDNabkpza2tldz09
Meeting ID: 937 2826 7306
Passcode: 979409

Vă așteptăm!

Mobirise

Prelegeri ICE 


Institutul de Cercetări Europene vă invită să participați la prelegerile online
Moderator: prof. univ. dr. Dan Cristian Dabija
16.11.2021 DE LA ORA 17.20: DR.EC. DAN TOADER, HEAD OF CRAFT TEMATICĂ: STRATEGII DE MARKETING LA URSUS
23.11.2021 DE LA ORA 17.20: PROF. UNIV. DR. DR.H.C. NICOLAE AL. POP, ASE BUCUREȘTI
TEMATICĂ: DIRECȚII CONTEMPORANE ÎN DEZVOLTAREA MARKETINGULUI ROMÂNESC - DE LA MARKETINGUL RELAȚIONAL LA MARKETINGULHOLISTIC
7.12.2021 DE LA 17.20: PROF. DR. PROF.H.C. BERNHARD SWOBODA,TRIER UNIVERSITY GERMANY
TEMATICĂ: INTERNATIONAL BRAND MANAGEMENT
LINK ZOOM: HTTPS://ECON-UBBCLUJ-RO.ZOOM.US/J/86861352410 

Mobirise

Prelegere online 28 Octombrie

Institutul de Cercetari Europene din cadrul Facultatii de Studii Europene va invita sa participati in data de 28 octombrie la prelegerile onlline ''Aspecte teoretice privind strategia de sustenabilitate a universităților europene'' si ''Cercetare privind percepția studenților față de strategia de sustenabilitate a UBB '' sustinute de prof. univ. dr. Dan Cristian Dabija. 
Zoom Meeting:
https://zoom.us/j/2606446915... 
Meeting ID: 260 644 6915 
Passcode: 6WhYCp

Stagii de voluntariat și internship

Facultatea de Studii Europene şi-a început activitatea sub numele de Școala de Înalte Studii Europene Comparative, în anul universitar 1993-1994. În mai 1995 denumirea oficială a instituției a devenit Facultatea deStudii Europene. ICE a debutat prin Hotărârea Senatului UBB din data de 13.05.2003. ICE a fost reacreditat în 2016, ca o unitate de cercetare-dezvoltare şi inovare de excelenţă, în cadrul Facultăţii de Studii Europene fiind finanțat din resursele extrabugetare de care aceasta dispune şi din granturi de cercetare. ICE face parte din infrastructura strategică de cercetare a Universităţii Babes-Bolyai (Platforma-r UBB) şi este inclus în reteaua distribuită a unităţilor de excelenţă ale Institutului de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie (STAR-UBB).  
Institutul și-a desfăşurat întreaga perioadă de activitate ştiinţifică prin numeroase granturi ştiinţifice naţionale şi internaţionale, prin numeroase studii cu impact în zona cercetărilor de arie/europene şi nu numai, multe dintre ele publicate în cărţi editate în Editura Fundației de Studii Europene (EFES). Multe studii au fost publicate în edituri de prestigiu fie în ţară, PUC, POLIROM, EFESdar şi în străinătate NOMOS (Germania), HARMATTAN (Franța), Cambridge Scholars Publishing (Anglia), etc. De asemenea, volumele seriei de conferinţe „Disintegration And Integration In East-Central Europe’’ ce s-a bucurat la toate ediţiile de susţinerea prestigioasei Asociaţii Europene a Istoricilor Integrării de pe lângă Comisia Europeană, au fost publicate la edituri de referinţă internaţională.  
O secţiune aparte a activității ICE a fost dedicată conferinţelor Institutului organizate cu o periodicitate relativ constantă ce au fost susţinute de personalităţi din lumea academică ştiinţifică și publică, cu numeroşi invitaţi de la prestigioase universităţi cu care Institutul a desfăşurat parteneriate. În fiecare an s-au desfăsurat sesiunile ştiinţifice ale Institutului, împreună cu Facultatea de Studii Europene. De asemenea, în activitatea desfăşurată în cadrul grupurilor de cercetare ale Institutului au fost antrenaţi atât studenţii doctoranzi ai Școlii Doctorale „Paradigma Europeana”, cât și studenții masteranzi ai facultății de Studii Europene.

Persoanele interesate de efectuarea unor stagii de voluntariat/internship în cadrul Institutului de Cercetare sunt rugate să trimită un email la adresa de email: researchinstitute.euro@ubbcluj.ro

Mobirise

Follow us!

Adresa

Str. Emmanuel de Martonne
nr.1, Cluj-Napoca

Contact

Email:
researchinstitute.euro@ubbcluj.ro
Tel: +40 026 405 300 / interior 5958

Page was made with Mobirise