Despre I.D.

Facultatea de Studii Europene și-a început activitatea sub numele de Școala de Înalte Studii Europene Comparative, în anul universitar 1993-1994. In mai 1995, denumirea oficială a instituției a devenit Facultatea de Studii Europene. Facultatea de Studii Europene este o structura academică în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Facultatea de Studii Europene acordă diploma de stat pentru licențierea în Relatii Internationale și Studii Europene, domeniul Relații Internaționale și Studii Europene, în limbile română, germană și engleză, în specializarea Management, domeniul Management, în limba română, în Studii Americane, domeniul Studii culturale, în limba engleză și în Administrație Europeană, domeniul Științe Administrative, în limba română. Oferta de studii a Facultății de Studii Europene, cuprinde, alături de licențiere, o paletă largă de specializări de masterat și doctorat

 

De ce sa fii student la Invăţământ la Distanţă?

 

          Învăţământul la distanţă (ID)  în cadrul Facultăţii de Studii Europene reprezintă cea mai bună alternativă pentru tine din următoarele motive:

  •  ID este  forma modernă şi flexibilă a învăţământului universitar, fiind la fel de competitiv şi eficient ca şi cel clasic.

  •  Formarea dumneavoastră profesională, calitatea instruirii dvs., gradul de reținere a cunoștințelor și aplicarea lor în practică, nu depind de forma de învățământ pe care o urmaţi, ci de motivaţia şi implicarea dvs. personală.

  • Principalul avantaj: ID înseamnă Flexibilitate, Interactivitate, Libertate şi Învăţare modernă.

  • ID vă permite să faceţi două lucruri foarte importante deodată: să vă păstraţi locul de muncă (atât de preţios astăzi) şi să fiţi licenţiat în Studii Europene.

  • ID nu are limite de vârstă. Dumneavoastră hotărâţi când vreţi şi mai ales, cum vreţi să faceţi Facultatea de Studii Europene.

  • Nu există distanţă fizică între student şi profesorul său. Studentul la ID are posibilitatea să se consulte cu profesorii pentru a afla răspunsuri şi a dezbate o temă de curs oricând, urmân, evident, procedura planificării acestor întâlnirii virtuale. Studentul este conectat cu profesorii săi prin internet şi prin: platforma eLearning și videoconferință, forumul de discuții și căsuța de e-mail.

  • Cursurile la ID sunt predate de cadre didactice foarte bine pregătite ale facultăţii noastre. Studenţii la ID, în cadrul facultăţii noastre, au programate şi cursuri în forma clasică

  • Nu există nicio diferenţă între diploma de absolvire a facultăţii noastre la zi şi la ID. Ambele au aceeaşi formă şi conţinut şi aceeaşi recunoaştere naţională şi internaţională.