Despre I.D.

Facultatea de Studii Europene și-a început activitatea sub numele de Școala de Înalte Studii Europene Comparative, în anul universitar 1993-1994. In mai 1995, denumirea oficială a instituției a devenit Facultatea de Studii Europene. Facultatea de Studii Europene este o structura academică în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Facultatea de Studii Europene acordă diploma de stat pentru licențierea în Relatii Internationale și Studii Europene, domeniul Relații Internaționale și Studii Europene, în limbile română, germană și engleză, în specializarea Management, domeniul Management, în limba română, în Studii Americane, domeniul Studii culturale, în limba engleză și în Administrație Europeană, domeniul Științe Administrative, în limba română. Oferta de studii a Facultății de Studii Europene, cuprinde, alături de licențiere, o paletă largă de specializări de masterat și doctorat

 

De ce sa fii student la Invăţământ la Distanţă?

 

          Învăţământul la distanţă (ID)  în cadrul Facultăţii de Studii Europene reprezintă cea mai bună alternativă pentru tine din următoarele motive:

  • ID este o formă modernă şi flexibilă a învăţământului universitar, fiind la fel de competitivă şi eficientă ca şi forma de învăţământ cu frecvenţă.
  • Principalul avantaj al învăţământului la distanţă este reprezentat de Flexibilitate, Interactivitate, Libertate şi Învăţare modernă.
  • ID vă permite să realizaţi două obiective importante concomitent: să vă păstraţi locul de muncă (atât de preţios astăzi) şi să fiţi licenţiat în Relaţii Internaţionale Studii Europene.
  • ID nu are limite de vârstă.
  • Studenţii la ID au oricând posibilitatea, prin intermediul platformei eLearning, de a se consulta cu profesorii, de a accesa suporturile de curs şi materialele interactive, de a comunica împreună cu cadrele didactice pentru a afla răspunsuri şi a dezbate o temă de curs, urmând evident procedura planificării acestor întâlnirii virtuale. Totodată, cursurile beneficiază şi de avantajul interacţiunii directe dintre profesori şi studenţi prin intermediul cursurilor în formatul clasic al întâlnirilor faţă în faţă.
  • Cursurile la ID sunt predate de profesori români şi străini cu experienţă academică şi ştiinţifică recunoscută internaţional.
  • Planul de învățământ inter-disciplinar este identic cu cel al specializării Relaţii Internaţionale şi Studii Europene – învăţământ cu frecvenţă, conţinând pachete de discipline de drept, economie, științe politice, antropologie, istorie, informatică aplicată, comunicare și proiecte europene.
  • Nu există nici o diferenţă între diploma de absolvire a facultăţii noastre pentru specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la forma de învăţământ cu frecvenţă sau ID. Ambele programe beneficiază de aceeaşi recunoaştere naţională şi internaţională.