ȘCOALĂ DE VARĂ „DIPLOMAȚIE ȘI NEGOCIERI”

ȘCOALĂ DE VARĂ

SUMMER SCHOOL

„DIPLOMAȚIE ȘI NEGOCIERI”

DIPLOMACY AND NEGOTIATIONS 

27-30.06.2022

Cluj-Napoca

 

 

În perioada 27-30 iunie 2022, Centrul de Negocieri Internaționale în parteneriat cu Școala Doctorală „Paradigma Europeană” (Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca), organizează prima ediție a Școlii de Vară Diplomație și Negocieri/Diplomacy and Negotiations.

Caracterul complex al diplomației contemporane și al procesului de negociere solicită un set de abilități și un anumit tip de pregătire pentru a face față provocărilor complexe. Instabilitatea sistemului internațional, fragmentarea crescândă în relațiile dintre state, legăturile tot mai complexe, de interdependență între state și actori, determină acordarea unei atenții sporite capacității de negociere.

Școala de Vară își propune să ofere participanților cadrul pentru o formare practică, prin intermediul unor prelegeri și simulări ale unor procese de negociere internațională, utilizând expertiza și cunoștințele unor negociatori profesioniști și profesori universitari din țară și din străinătate, cu experiență în domeniul negocierilor. Prin intermediul acestui eveniment, participanții vor explora tainele diplomației și ale negocierilor internaționale și europene și se vor bucura de prelegeri interactive, dezbateri și workshop-uri tematice, fiecare animate de abordări moderne.

Școala de Vară „Diplomacție și Negocieri” se va desfășura în perioada 27 – 30.06.2022, în format hibrid: on-site (la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai) și online, în limba română și engleză.

 

Procedura de aplicare

La Școalai de Vară pot participa studenți, masteranzi și doctoranzi care sunt interesați să își dezvolte abilitățile de negociere și să își extindă aria de competență. Constituie un avantaj pregătirea în domeniul relațiilor internaționale și al studiilor europene, științelor politice, științelor juridice, științelor administrative, istoriei, economiei, psihologiei. Nu vor fi percepute taxe de participare.

Modalitatea de înscriere constă în:

  • Redactarea unui eseu motivațional, de aproximativ o pagină, în care să fie prezentate motivația pentru care ar dori să participe Școala de Vară, așteptările cu privire la eveniment, aprecierea utilității acestei școli în parcursul educațional și profesional etc.;
  • Curriculum Vitae.

Atât eseul motivațional, cât și Curriculum Vitae, se vor trimite  până în 17 iunie la adresa: liviu.serban@ubbcluj.ro

Vom aprecia eseurile pragmatice și creative. Participanții vor fi anunțați cu privire la selecția lor în cadrul școlii de vară prin intermediul e-mailului personal. Programul evenimentului va fi trimis prin email candidaților admiși pentru participare.

 

Avantajele școlii de vară

  • Veți dobândi cunoștințe și noțiuni de la reputați profesori, specializați în domeniul diplomației și al negocierilor, bine pregătiți și deschiși spre dialog;
  • Veți înțelege procesul de negociere și diplomația dintr-o perspectivă duală: teoretică și practică;
  • Veți avea posibilitatea de a obține un certificat care să ateste participarea în cadrul școlii de vară;
  • Reprezintă o ocazie excelentă pentru a vă dezvolta anumite abilități personale: de comunicare, ascultare, reflecție, persuasiune și altele;
  • Reprezintă o oportunitate de extindere a ariei de interes academic și profesional;
  • Vei întâlni participanți care sunt animați de interese comune.

 

Pentru înscriere și alte informații